Om oss

Jenny och Börje

Efter 17 år på Atelje Guldtackan har jag nu tillsammans med min man Börje tagit över gården med lammproduktion och Atelje.  Börje jobbar till vardags med energiflis i sitt företag Tranås Skogsentrepenad AB

Här i Ateljen jobbar vi på som förut och ni är välkomna att besöka oss.

 

Inger och Stefan

Vi, Inger och Stefan startade med två får 1977 när vi var lärare och bodde utanför Hovmantorp i södra Småland. Av en tillfällighet blev det får av rasen Gotlandsfår. Efter ett par år blev vårt intresse för fåren och just den rasen så stort att vi köpte gården Hult utanför Tranås.  Efter en kort tid byggde vi ett fårhus och har sedan dess utökat till nuvarande ca 130 tackor som får drygt 200 lamm om året.

Vi blev tidigt intresserade för avelsarbete för att få fram ett vackert och silkigt skinn samtidigt som lammen ger bra med gott kött. Vi gick från början med i fårkontrollen som gjorde att vi kunde utveckla vår besättning på ett bra sätt.

Vi har också fått mycket uppmärksammet och flera utmärkelser för våra vackra skinn. Vi blev bl a bästa besättning på skinnpremieringen tre år i rad.

Vi säljer även livdjur och har haft flera baggar med på baggauktioner.

Företaget utvecklas ständigt och vi har nu några anställda som hjälper oss i Ateljén och i arbetet på gården.

Under sommaren 2011 har vi genomfört ett generationsskifte på gården och i Ateljen. Så nu är det Ingers dotter Jenny Andersson och hennes man Börje som har gården och  driver Atelje Guldtackan vidare. Inger jobbar kvar och hjälper till.

 

Vi finns i natursköna sommenbygd där många landsbygds företag sammarbetar under sommenbygd.se

Varmt välkommen till oss!

/ Vi på Guldtackan