Gårdsbutik

Välkommen till vår Gårdsbutik

Ateljé Guldtackan är andra generationen gårdsbutik, ateljén ligger på gården Göberga Hult. Här är ni alltid välkomna att ta del av vår lugna gårdsmiljö. 

Våra öppettider:             

Måndag 11-17                        Torsdag 9/5 har vi extraöppet

Tisdag    11-17                

Torsdag  11-17

Fredag    11-17

Vi värnar om miljön, djurens välmående och det klassiska hantverket. Alla våra får och lammskinn är beredda i Tranås på Tranås Skinnberedning. Produkterna är tillverkade av oss själva på gården. Mer närproducerat får man leta efter. Besöker du oss kommer du gårdsmiljön och våra djur nära. 

Vid besök utanför öppettider tveka då inte att höra av er! 

TILLVERKARE AV HÖGKVALITATIVA SKINNPRODUKTER SEDAN 1991

Skinnprodukterna hos oss är behandlade med högsta respekt och vi tar tillvara på allt vi kan. Sedan 1991 har vi ökat vår kunskap och utvecklat våra produkter till vad dom är idag. I vår ateljé sker tillskärning och sömnad av våra populära lammskinn som blir till västar, mössor, vantar, tofflor, kuddar, dynor mm. Av lammullen låter vi spinna garn som sedan stickas till tröjor, koftor, västar mm. Vi tar fram egna stickmönster som passar till våra garner för den som vill sticka själv. Allt vi gör är av vårt eget material från gården.

Våra produkter är designade och utvecklade av oss själva, vi tillverkar självklart även efter egna specifika önskemål.

Ateljé Guldtackan drivs av mig Jenny, till min hjälp har jag mina duktiga medarbetare Heidur, Inger. Tillsammans ser vi till att våra  produkter blir av allra högsta kvalité. Inger min mor tillsammans med sin man Stefan är grundare av Ateljén. Hon besitter en kunskap som är ovärderlig. 

Jenny Andersson 

Jag har lång och gedigen erfarenhet inom lammlivet. Jag har under snart 30 år dagligen jobbat med lamm och fårskinn, mönstrat lamm har jag gjort lika länge. 

Jag  jobbar dagligen med utvecklingen av gårdens djur och förädlar det fantastiska lammskinnet. Jag har länge sytt och designat olika produkter till flera av nordens stora designers. Jag har flera gånger haft uppdrag som skinndomare på SM och på Skinnriket Gotlands Skinnmässa. Vi har medverkat som deltagare på SM där vi under många år vunnit och placerat oss som bästa besättning med våra skinn.

För mig är djuren i fokus och mitt uppdrag och ansvar ser jag som otroligt viktigt, djuren ska få det absolut bästa livet här hos oss på gården Hult.